Virtual Reality

A virtuális valóság (angol: virtual reality) speciális, széleskörűen alkalmazható elektronikus technológiák gyűjtőneve. Magába foglalja az oktatás, sport, ipari tervezés, építészet és tájrendezés, számítógépes játékok, űrkutatás, orvostudomány és rehabilitáció, modellezés és a tudomány számos területét. A digitális virtuális valóságokat számtalan módon, s egyre nagyobb mértékben érintik, sőt, formálják a jelenlegi világba való berendezkedésünket, számunkra ez kiemelt jelentőségű, mert egy új, minden eddigit 

 

felülmúló és számtalan gyakorlati lehetőséget kínáló médiumként jelennek meg. Maga a virtuális valóság is egy közvetítő közeg. Meghatározása a virtuális valóság egy számítógépes környezet által létrehozott, mesterséges világ, melybe a felhasználók megpróbálnak minél jobban belemélyedni és beleélni magukat az adott virtuális világban történő eseményekbe.

Központunkban a játékok új élményt új megközelítést és játék módra ad lehetőséget, mint a monitor előtt ülve. A tanulásra és a világ bejárására is van lehetőség.